Er zijn duizenden en duizenden online gokkasten beschikbaar voor iedereen die graag gokt. De online casino’s bieden een extreem groot spelassortiment aan. Een groot deel van die gokkasten beschikt over een Gamble Feature, zoals de Club 2000 in de kroeg. Een speler kan met de Gamble Feature een winstbedrag verdubbelen, verviervoudigen en zelfs compleet verliezen. Een lange tijd was maar één soort Gamble Feature, maar tegenwoordig zijn dat er veel meer. In dit artikel vertellen wij meer over de soorten Gamble Features, maar ook hoe het werkt.

Waarom de Gamble Feature gebruiken?

De Gamble Feature is een bekend onderdeel van een digitale en een fysieke gokkast. De winst kan een speler verdubbelen en misschien zelfs wel verviervoudigen. Het is alleen niet zonder risico, want de winst kan ook weer net zo snel worden verloren. Het is best apart dat de meeste spelers helemaal geen gebruikmaken van de Gamble Feature. Dat is best vreemd, want de winstkans is toch 50%. Je kan het vergelijken met rood of zwart op een roulettetafel. En zelfs dat klopt niet helemaal, want door de groene 0 is de kans zelfs nog wat lager dan 50% bij roulette.

Soorten Gamble Feature

Klassieke en moderne gokkasten hebben een Gamble Feature, maar natuurlijk niet allemaal. Het is wel een functie die vaak langskomt bij dezelfde ontwikkelaars. Fruitautomaten en de Gamble Feature, die gaan hand en hand met elkaar. Eerst was er alleen nog het kop of munt spel. Tijden veranderen en nieuwe soorten Gamble Features kwamen uit. Er zijn dus verschillende soorten spellen die voorbij zullen komen op een online gokkast. Sommige gokkasten noemen de bonusfeature ook wel ‘Risk Game’, maar dat is eigenlijk precies hetzelfde als een Gamble Feature. Bekijk hieronder alle soorten:

Rood of Zwart

Een speler kan met het spelletje ‘Rood of Zwart’ zijn winst verdubbelen door de juiste kaartkleur te kiezen. Het is een heel eenvoudig en snel spel. Je kan de winst verdubbelen, maar dus ook alles weer verliezen. Het leuke is dat het rood of zwart spelletje meerdere keren gespeeld kan worden met één gewonnen bedrag. Het kan ook zomaar fout gaan, dus daar moet je wel rekening mee proberen te houden.

Kaartsymbool

Net zoals bij rood of zwart verschijnt er een gesloten kaart op het scherm. Je kan ook kiezen om te gokken op het kaartsymbool. Je moet dan kiezen uit schoppen, ruiten, klaver of harten. Als je het dan goed hebt, dan krijg je de winst verviervoudigt. De kans is alleen slechts 25% op succes, dus 75% kans dat je de winst verliest.

Risicoladder

De risicoladder komt eigenlijk best weinig voor op de online gokkasten. Dat is best jammer, want het is juist de leukste Gamble Feature. Je speelt een spel met meerdere gokjes. Je moet steeds opnieuw een keuze maken. Een juiste keuze en jij stijgt op de ladder. Hoe hoger je komt, des te mooier de prijzen. Je kan ook snel van de ladder vallen, dus dat is een risico. Het heet dan ook niet voor niets de risicoladder!

Split Gamble

Het kan zijn dat jij de gok niet echt aandurft en liever niet de volledige winst op het spel zet. Dat is begrijpelijk, maar er is een oplossing voor. Sommige Gamble Feature games bieden de kans om de helft van de winst in te zetten, dat noemen wij ook wel de Split Gamble. De ene helft komt op het speelsaldo te staan en de andere helft kan je proberen te verdubbelen met een gokspelletje.

Free Spins Gamble

De Free Spins Gamble is ook best spannend. Dat komt omdat je niet gokt met geld, maar met gratis spins. Als jij de gratis spins hebt gewonnen, dan kan je die verdubbelen of zelfs meer. Stel je wint 8 gratis spins, dan kan je daar 16, 24 of zelfs 32 free spins van maken. En ook nu kan jij alle free spins weer verliezen.