Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest is een online videoslot game voor desktop computers en mobiele browsers. Het spel, dat in 2010 werd uitgebracht, is gratis te spelen. Er is echter ook een modus waarmee je geld kunt verdienen!

Thema

Het spel draait om het personage van Gonzo de conquistador. Na aankomst op de Peruaanse kust steelt hij een schatkaart en gaat op zoek naar Eldorado, de verloren stad van goud. Jouw taak is om Gonzo te helpen de schat te vinden! Het uiterlijk en de naam van het hoofdpersonage zijn gebaseerd op Gonzalo Pizarro, een zestiende-eeuwse Spaanse conquistador en de broer van Francisco, de veroveraar van het Incarijk. Gezien de controverse omtrent de Spaanse verovering van Amerika kreeg het spel de nodige kritiek te verduren.

Gameplay

Gonzo’s Quest heeft 3D graphics en begint met een korte animatievideo waarin de setting wordt beschreven. In de gameplay zelf zijn er zeven verschillende symbolen op de reels te vinden, stuk voor stuk vormgegeven als authentieke stenen Maya-gezichten. Het vraagteken fungeert als wildcard symbool. Wanneer er een winlijn wordt gevormd exploderen de symbolen, waarna ze in een volgende lawine worden vervangen door nieuwe symbolen. Dat betekent dat één keer draaien in meerdere payouts kan resulteren! Verder is er een Free Fall feature waarmee je bonusrondes kunt behalen.

Sfeer

Hoewel het spel al zo’n 9 jaar oud is, stellen de graphics en animaties zeker niet teleur. Gonzo’s Quest heeft een opvallend kleurenpalet dat perfect past bij de setting in de jungle en het avontuurlijke thema. Dat geldt overigens ook voor de muziek en geluidseffecten. Bij dit spel heb je niet de vervelende, repetitieve tunes die je bij veel slotmachines tegenkomt, maar een passend achtergrondgeluid van fluitende vogels en tsjirpende insecten. Met elke draai hoor je de rotsen op hun plek vallen. En als je wint hoor je ze exploderen, een geluid dat vergezeld gaat met een triomfantelijk gepingel op een Spaanse gitaar. En dat wordt steeds intensiever bij meerdere achtereenvolgende winsten.